TÜRKİYE'NİN HER YERİNE 150 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!

Ürün sepetinize eklendi.

Test ürün
Test ürün. 18.00 TL
- -
KALDIR
Toplam Fiyat:
ALIŞVERİŞE DEVAM ET SEPETE GİT
Organik Ürün
  • Organik Kapari
  • Organik Kapari
Organik Ürün
  • Organik Kapari
  • Organik Kapari

Organik Kapari

0,120 g
16,00 TL
Paylaş

Teslimat Bölgelerimiz: 
İstanbul İçi: Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Maslak, Üsküdar, Beykoz, Kadıköy 
Malatya İçi: Battalgazi, Yeşilyurt

Teslimat Saatlerimiz: 00:00’a kadar vereceğiniz siparişler ertesi gün 20:00’a kadar teslim edilir. 

 

Ürün Adı: Organik Kapari

İçindekiler: Organik Kapari, Su, Kaya tuzu

 

0,120 g 

 

Ürün Hakkında: Halk arasında ‘karga kavunu, Hint hıyarı, keper’ olarak da bilinen kapari, küçük tomurcuklar şeklinde yetişen ve genellikle turşusu yapılan dikenli bir bitkidir. Özellikle Ege ve Akdeniz mutfaklarında yer edinmiş bir meyve olan kapari en çok garnitür ve turşu olarak tüketilmektedir. Kaparinin; A ve E vitaminleri başta olmak üzere zengin vitamin içeriğiyle bilinen kaparinin MS hastalığına iyi geldiği,

-Yapısındaki flavonoid maddesi sayesinde antioksidan özelliği göstererek vücutta biriken serbest radikallerin dışarı atılmasını sağladığı,

-Lifli içeriğiyle sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği,

-Romatizmal ağrılara iyi geldiği,

-İnsülin seviyelerini kontrol altında tuttuğu da bilinmektedir.

Fermente Ürünler ve Özellikleri:

Fermantasyon terimi, biyoloji ve kimya bilimlerinde oksijensiz ortamda enerji üreten reaksiyonlar için kullanılırken, gıda sanayisinde daha genel bir anlam taşır ve mikroorganizmaların oksijen varlığında yaptığı parçalama, örneğin sirke fermentasyonu gibi reaksiyonları da kapsar. Başka bir tanımla fermantasyon, organik maddelerin mikroorganizmalar tarafından yavaşça parçalanmasını ve bunu yaparken bitkilerin veya hayvansal kökenli enzimlerin kullanılmasını içerir. Etil alkol ve laktik asit olarak iki tür fermentasyon vardır. Etil alkol fermentasyonu, glikoz metabolizmasının maya veya bakteriler tarafından karbondioksit ve etil alkole parçalanması olayıdır. Laktik asit fermentasyonu da laktozun laktik aside dönüşmesidir. Yaygın olarak kullandığımız turşular laktik asit fermentasyonun en bilinen örneğidir. Fermantasyon genellikle raf ömrünü uzatmak, bozulmayı önlemek ve alkol üretmek için kullanılır.

Fermentasyon işlemi sayesinde gıdaların sindirimi ve biyo-yararlılığı artmaktadır. Fermente edilmiş gıdalar bağırsak hastalıkları ve laktoz intoleransının tedavi edilmesinde yardımcı olarak kullanılabilir. Bağışıklık sistemimiz yüksek oranda bağırsak floramıza bağlıdır. Fermente gıdalar sindirim sistemimizdeki faydalı bakterilerin artmasını sağlamaktadır. Turşu gibi fermente gıdalar tüketilerek, bağırsak florasının yararlı bakteriler açısından dengede kalmasına katkıda bulunulmuş olur.

Turşu yapılırken kullanılan limon, sirke, sarımsak ve tercih edilen meyve-sebzelerin vitaminleri birleşince vücuda yararlı doğal antibiyotik haline gelmektedir. Özellikle kışın soğuk havanın etkisiyle zayıflayan bağışıklık sistemi için turşu tüketimi önemli hale gelmektedir. 

Fermente gıdalar 9000 yılı aşkın süredir tüketilmektedir. Ayrıca fermantasyon, soğuk depolama gerektirmeden gıdaları muhafaza etmenin ve defalarca kullanmanın en kolay yoludur.

 

Enerji Besin Değeri: 

Besin Değerleri100 g için
Enerji21 (kcal) / 87,864 kJ
Yağ0 g
-Doymuş Yağ0 g
Karbonhidrat4 g
-Şeker0 g
Protein2 g
Tuz 5 g


Alerjen Uyarıları: Yapımında kullanılan sirke alerjinin tetiklenmesine sebep olan histamin yoğun olarak bulunduğundan histamin intoleransı olan kişilerin aşırı tüketimden kaçınması gerekmektedir.

 

Muhafaza Koşulları: Steril kaplarda ambalajlanan turşularınızı direk güneş ışığından korumanız ve serin bir ortamda saklamanız yeterlidir. 

 

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi: Ürün kullanıma açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketime uygundur.

Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapın!

Bu web sitesindeki çerez ayarları, size en iyi deneyimi sunmak için 'tüm çerezlere izin verecek' şekilde ayarlanmıştır.

Çerezleri Kabul Et